Nieuws over het kinderkansenfonds

overhandiging Koekelare.jpg

"Eerste 100 dagen"                  07/03/2022

 

Op maandag 07 maart werd een eerste levering van baby-pakketten aan het Sociaal Huis te Koekelare uitgevoerd. Dit in het kader van de actie “kinder-kansen” van ROTARY GISTEL vzw.

 Een baby-pakket is voor de eerste 30 levensdagen van een kind, voor moeders in precaire  omstandigheden

"Projectoproep"                       24/02/2022

De projectoproep van het Kinder Kansen Fonds is gericht op Lokale initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de Kansen van kinderen tussen 0 en 12 jaar

De projecten moeten een concrete, positieve impact hebben op de lokale kinderen in kansarmoede en moeten betrekking hebben op één of meer van onderstaande thema’s:

1. Kledij,
2. Onderwijs,
3. Voeding,
4. Sociale ontwikkeling.

kleding.png
onderwijs.png
socizle ontwikkeling.png
voeding.png
inhoud bbpakket.jpg

"Eerste 100 dagen"                  05/01/2022

Een eerste project. 

Sommige jonge moeders zijn totaal niet voorbereid op de komst van hun kleine spruit. Nochtans, de eerste 100 dagen zijn cruciaal voor de verdere ontwikkeling.

Een babypakket voor de eerste 30 levensdagen van een kind, wordt ter beschikking gesteld van de actoren in het werkveld om moeders, in precaire  omstandigheden, een goede start te geven.

"De sint kwam met kerst"         28/12/2021

Onze Sinterklaasactie resulteerde in een nauwe samenwerking met de kertsman te Ichtegem: 76 kansarme kinderen kregen er een rijkelijk, educatief en glimlachjes-toverend speelgoedpakket aangeboden. Een warme Kerst - een lichtpuntje dat oh zo belangrijk kan zijn! Dankjewel Rotary Gistel!

speelgoed met kerst.JPG
Raket lancering

"START "                                  20/11/2021

Het Kinder Kansen Fonds gaat van start.

De samenwerking met de Koning Boudewijnstichting is een feit.

Rotary Gistel vzw is initiatiefnemer en wil meteen een structurele oplossing geven voor kansarme kinderen in de regio Gistel-Oudenburg-Ichtegem-Koekelare