top of page

PROJECTEN

KKF 17 warme maaltijden De Lettertuin Koekelare.jpg
 • Een warme maaltijd maakt het verschil                    17/08/2023

De Vrije Basisschool De Fonkel, Aartrijke, wil dat alle kinderen met fonkelende ogen in de klas aanwezig zijn. Voor 6 leerlingen hebben de ouders het moeilijk om in te staan voor de kosten van gezond eten. Eén gezonde warme maaltijd per dag is noodzakelijk voor het welbevinden van deze schoolkinderen.

 • Fiets(lessen)               17/08/2023

In de Vrije Basisschool Fonkel, Aartrijke, leren de kleuters en lagere schoolkinderen fietsen. Een aantal veilige loopfietsjes, fietsjes met zijwielen en fietsen worden aangekocht zodat 29 kansarme kinderen kunnen deelnemen aan de fietslessen.

fietsen aartrijke.jpg
KKF 38 pamperbank.jpg
 • Steun voor de aankoop van pampers, herbruikbare luiers en zindelijkheidstraining                                                        17/08/2023

De klapstoel, OCMW Diksmuide, helpt gezinnen die het financieel moeilijk hebben bij de aankoop van pampers via de pamperbank. Ze starten met een aanbod van herbruikbare luiers, informatie sessies hierrond en de organisatie van zindelijkheidstrainingen wat zorgt voor een duurzamer concept.

 • Steun bij aankoop van semi-orthopedische schoenen en bekkensteun voor een looprek (therapeutisch materiaal)                                                06/07/2023

Dominiek Savio te Gits vraagt steun voor de aankoop van noodzakelijke therapeutisch materiaal voor een leerling. Voor dit materiaal is geen subsidie of tussenkomst mogelijk waardoor de aankoop in het gezin wordt uitgesteld wat in het nadeel is van de ontwikkeling en levenskwaliteit van deze leerling.

KKF 37 Dominiek Savio foto van DS 1 (2).jpg
KKF 36 Schoolmateriaal Oudenburg (2).jpeg
 • Schoolmateriaal voor een goede start van het schooljaar                                                     05/07/2023

Het Huis van het Kind te Oudenburg, samen met de sociale kruidenier Thope bezorgen een 80 kinderen uit kwetsbare gezinnen schoolgerief aan een democratisch prijsje. Een degelijke boekentas, rugzak, rekenmachine, school- en knutselmateriaal,turnpantoffels,… maken deel uit van een goede start van het schooljaar.

 • Uitlenen van baby-materiaal      03/07/2023​​

Voor het ruilwinkeltje van de Sociale Kruidenier Thope  kocht het Huis van het kind te Oudenburg middelgroot en groot babymateriaal. Hierdoor wordt een tekort aan kinderwagens, buggy’s, kinderbedden, speelparken en relaxen aangevuld. Via de uitleen- en ruildienst worden 36 kinderen geholpen

KKF 35 Ruilwinkel babymateriaal Oudenburg.jpg
KKF 34 Familiesalons.jpg
 • Familiesalons, ontmoeting en opvoedingsondersteuning    05/07/2023

Saamo West-Vlaanderen organiseert familiesalons in 3 wijken in Oostende. Door een vorming in 3 sessies en het organiseren van spelnamiddagen willen ze de ontwikkeling van een 50 tal kinderen en de band met hun ouders versterken.

 • Warme maaltijd voor kinderen die in een armoedige thuissituatie leven                          20/06/2023

Voor 25 kinderen die dagelijks in de onzekerheid leven of ze ’s avonds thuis al dan niet van een warme maaltijd kunnen genieten beoogt de GO! Basisschool Arnoldus van Oudenburg een dagelijkse warme maaltijd. Wanneer dit vanuit de thuissituatie onvoldoende wordt aangeboden kan de school hier een meerwaarde zijn

processed-9ACD14B2-4234-4DC1-8DF6-DAE224F9B8E1.jpeg
 • Verzorgd op school                                         29/05/2023

Buitengewoon Basisonderwijs BuBaO Zonnehart in Oostduinkerke voorziet een pakket voor 7 leerlingen bestaande uit lichaamsproducten, het aanleren van de basisprincipes van persoonlijke hygiëne en het aanbieden van soep en een warme maaltijd. Dit is nodig voor een positieve groei van deze leerlingen, zowel lichamelijk als psychisch.

 • Een degelijke winterjas is nodig voor elk kind           05/06/2023

Via een voucher krijgen gezinnen, voor kinderen tot 12 jaar, een tussenkomst voor de aankoop van een winterjas bij een vastgestelde leverancier. Het betreft een project ingediend door het Sociaal Huis van Gistel waarbij 100 kinderen in aanmerking komen.

KKF 28 Winterjas Gistel.jpg
KKF 25 Speelgoed van Foodsavers.JPG
 • ‘Spelverdelers’ bezorgen speelgoed aan kansarme kinderen                                     16/05/2023

Het project ‘Foodsavers Regio Middenkust’, een samenwerking tussen Oostende, Bredene, De Haan, Gistel, Ichtegem, Oudenburg en Middelkerke, stapte in een project met Dreamland.

Dit betreft een samenwerking tussen de Dienstverlenende Vereniging Westhoek, het OCMW Oostende met Foodsavers Regio Middenkust en Food Act 13 waarbij de vennootschap Dreamland geretourneerd speelgoed schenkt aan de drie partners, die deze dan verder verdelen aan gezinnen in armoede. De verdeling gebeurt via de Sociale Dienst, Het Huis van het Kind en de sociale kruideniers van de betreffende gemeenten.

Het Kinder Kansen Fonds betaalt de kosten voor ophaling en verdeling van het geschonken speelgoed door Dreamland. Het helpt het recht op spel, speelgoed en verbeelding bij elk kind in de regio Middenkust te waarborgen.Geschat wordt dat hiermee 400 kinderen bereikt worden.

 • Stevige schoenen voor ieder kind!                         24/10/2023

Het Sociaal Huis Koekelare in samenwerking met het Huis van het Kind ondersteunt kwetsbare gezinnen bij het aankopen van kwaliteitsvolle schoenen. Hierdoor moeten de kinderen geen afgedragen schoenen, te kleine of te grote schoenen of schoenen zonder voldoende ondersteuning dragen. Via een voucher worden 100 kinderen tot 12 jaar bijgestaan.

foto koekelare botjes.jpg
KKF 24 Laarsjes voor de bosklassen Ichtegem.JPG
 • Iedereen naar het bos! 27/03/2023

Een schooluitstap naar het bos is pas geslaagd als de hele klas kan deelnemen.Omdat de voeten van kinderen snel groeien en ze bijna jaarlijks nieuwe regenlaarzen nodig hebben voorziet Het Huis van het Kind Ichtegem deze laarzen aan gezinnen die in begeleiding zijn door de Sociale Dienst. Zo kunnen 75 kinderen in oktober ook deelnemen aan de ‘week van het bos’.

 • Een eerlijke start van het schooljaar                  27/03/2023

Het Huis van het Kind van Ichtegem organiseerde een boekentassendag tijdens de zomervakantie waarbij kinderen, van gezinnen die beroep doen op de Sociale Kruidenier, zelf een boekentas of rugzak kunnen kiezen. Een toffe boekentas en het nodige klein schoolgerief betekent voor 70 kinderen een goede start van het schooljaar!

Meetweegschaal baby Oudenburg (3).jpg
 • Een meet- en babyweegtoestel                                          9/03/2023

Aan het Huis van het Kind van Oudenburg werd een meet- en weegtoestel voor baby’s geschonken. Daardoor kan Kind en Gezin naast gehoortesten de baby’s tevens meten en wegen.

 • Het aanleren van basisprincipes en -vaardigheden EHBO

                                      01/03/2023

VZW Arcade te Gistel, een organisatie bijzondere jeugdzorg, organiseertvoor 46 lagere schoolkinderen die verblijven binnen een leefgroep, een opleiding basisprincipes en -vaardigheden van EHBO. Dit geeft de kinderen zelfvertrouwen en leert hen hoe om te gaan met een crisissituatie.

KKF 20 Fietsen naar secundair Arcade.png
 • Fietsen naar het secundair, een belangrijke stap naar het eerste middelbaar                   07/03/2023

VZW Arcade Gistel, een organisatie bijzondere jeugdzorg, wil ieder kind in het zesde leerjaar ondersteunen bij de aankoop van een eigen, nieuwe verkeersveilige stadsfiets zodat het zich onafhankelijk kan verplaatsen naar school of andere activiteiten.  Dit betekent een stap naar zelfstandigheid voor kinderen in een kansarme situatie. Daarnaast leert het hen een verantwoordelijkheidsgevoel aan en zorgt dit initiatief voor meer beweging. Het project loopt over 3 jaar en voorziet een fiets voor 36 kinderen

Een gezonde maaltijd per schooldag en tussenkomst in de schoolreis                                                                                                       27/01/2023

Basisschool De Lettertuin in Koekelare biedt 4 kinderen een gezonde maaltijd over de  middag en bekostigt deels de schoolreis om alle kinderen dezelfde kansen te geven.

KKF 17 warme maaltijden De Lettertuin Koekelare.jpg
 • Een warme maaltijd voor het welzijn en gezondheid van de leerlingen op school                                                   16/01/2023

Een gratis maaltijd voor 8 leerlingen van de Vrije basisschool De Tandem in Roksem biedt de zekerheid dat de kinderen vier maal in de week warm eten krijgen.

Kansen tot deelname aan een vakantiekamp       16/11/2022

De Gemeentelijke Basisschool De Horizon uit Snaaskerke zorgt voor een onvergetelijke vakantieweek voor 10 kinderen in hun buurt. Ook zij hebben tijdens de zomervakantie nood aan een kamp waar ze zich samen met vriendjes kunnen ontspannen en hun ouders een moment van rust krijgen.

De Horizon logo.jpg
De Tandem schoolreis met de hele klas.jpg

De unieke en leerrijke ervaringen van meerdaagse schoolreizen voor alle leerlingen van de klas       27/10/2022

De Vrije Basisschool De Tandem uit Oudenburg wil alle kinderen mee op schoolreis. Voor 16 kinderen is een tussenkomst nodig. Een meerdaagse uitstap missen is meer missen dan enkel de uitstap. Een deelname geeft een extra duwtje op socio-emotioneel vlak en versterkt de band tussen de leerlingen.

Elk kind verdient een geschenk van Sinterklaas en voor Kerstmis 15/10/2022

Voor veel kinderen is een Sinterklaas en Kerstmis met ‘pakjes’ niet vanzelfsprekend. De Vrije Basisschool De Driespan uit Gistel wil ouders die het financieel moeilijk hebben helpen om een geschenk te voorzien en zo 16 leerlingen gelukkig maken.

driespan.jpg
kom eten 2.jpg

Een gezonde warme maaltijd voor iedere leerling  15/10/2022

De vrije basisschool De Driespan Gistel biedt 6 kinderen een gezonde warme maaltijd aan.

Een basisbehoefte en bovendien cruciaal om geconcentreerd op school te werken.

Een verjaardagsgeschenk en een pakket om te vieren in de klas voor elke leerling  01/09/2022

GO! Basisschool De Klimop te Gistel geeft 50 leerlingen de kans om op de mooiste dag van het jaar hun verjaardag te vieren zowel thuis als op school. Elk kind verdient een fijne verjaardag.

DeKlimop_Logo_Q-1.jpg
De Stampaert de brug maken.jpg

‘De brug maken’ door deelname aan jeugdactiviteiten  25/08/2022

De Stampaert uit Gistel laat 63 kinderen op een duurzame wijze deelnemen aan jeugdactiviteiten zoals jeugdbewegingen, sportclubs en culturele initiatieven zonder financiële of organisatorische drempels. Dit bevordert de sociale kansen.

Eerste luiers tot 3 jaar   18/08/2022

Het OCMW van Oudenburg wil in samenwerking met het Huis van het Kind aan 14 baby’s een goede start geven. Met het aanbieden van luiers aan een democratische prijs krijgen kinderen van 0 tot 3 jaar de zorg die ze verdienen en wordt de sociale ongelijkheid van in de wieg weggevlakt.

pakket luiers Oudenburg.jpg
baby bottle.jpg

Eerste leeftijdsmelk tot 6 maanden, een goede start voor pasgeboren baby’s  18/08/2022

Het sociaal huis Oudenburg, in samenwerking met het Huis van het Kind, biedt aan 3 baby’s de eerste leeftijdsmelk aan waardoor elke kind de nodige voedingsbehoeften kan krijgen wat belangrijk is voor zijn of haar ontwikkeling. 

‘Ook jij telt mee!’, via warme maaltijden, kledij, deelname aan schoolklassen en schoolmateriaal   30/06/2022

De vrije basisschool Sint-Jozefinstituut in Lombardsijde neemt het op voor 17 kansarme kinderen en kleuters. Gelijke kansen komt ten goede van de schoolprestaties.

Ook jij telt mee St Jozef Lombardsijde.jpg
Warme maaltijd het verschil, de zandkorrel Eernegem.jpg

Een warme maaltijd maakt het verschil voor kinderen   31/05/2022

De basisschool De Zandkorrel in Eernegem wenst voor 10 kansarme kinderen een warme maaltijd te voorzien.

Alle leerlingen hebben recht op tussendoortjes en sportkledij    23/05/2022

De vrije basisschool Driespan in Gistel ondersteunt op die manier 28 kansarme leerlingen en kleuters. Gelijke kansen voor alle leerlingen is belangrijk!

driespan.jpg
Tussendoortje kledij uitstappen H Familie Oudenburg.jpg

Een tussendoortje, turn- en zwemkledij, (meerdaagse) uitstappen en studiebegeleiding  14/03/2022

De vrije basisschool Heilige Familie in Oudenburg ondersteunt op die manier een 36 kansarme leerlingen en kleuters zodat ze dezelfde kansen krijgen als de andere leerlingen.

EDUCATIEF SPEELGOED VOOR KINDEREN TOT 6 JAAR TE KOEKELARE   13/12/2022

Het Huis van het Kind te Koekelare maakte 99 kinderen meer dan gelukkig met een pakje voor onder de Kerstboom. 

DEGELIJKE SCHOENEN VOOR ELK KIND   18/05/2022

Het Sociaal Huis Gistel en het Kinder Kansen Fonds ondersteunt de kansarme gezinnen met een voucher voor de aankoop van kwaliteitsvolle schoenen. Een goede schoen is immers  noodzakelijk voor de de goede lichamelijke ontwikkeling van het elk  kind. Goede schoenen  betekenen voor veel gezinnen een grote hap uit het budget. Met de voucher kunnen de ouders voor een beperkte eigen bijdrage de kwaliteitsvolle schoenen aankopen.

SPEEL JE RIJK   05/09/2022

De basisschool De Schatkist uit Ichtegem bouwt samen met het oudercomité een Spiderkid op de groene speelplaats. Het doel van de Spiderkid is alle kinderen laten samen spelen zonder iemand uit te sluiten. Leerlingen die in kansarmoede opgroeien bewegen vaak onvoldoende. De spiderkid zet aan om tijdens de pauzes en over de middag meer te bewegen en sociaal actief te zijn. 

EDUCATIEF SPEELGOED VOOR 6 DECEMBER, DE SINT   21/11/2022

Onze partner, Huis van het Kind in Oudenburg, ontving  40 speelgoed pakketten.

35 kinderen uit gezinnen in armoede krijgen zo de kans om te spelen, te ontdekken, zich te ontplooien.

"EERSTE 100 DAGEN"     07/03/2022

Op maandag 7 maart werd een eerste levering van 

baby-pakketten aan het Sociaal Huis te Koekelare uitgevoerd.

Dit in het kader van de actie “kinder-kansen” van ROTARY GISTEL vzw.

Een baby-pakket is voor de eerste 30 levensdagen van een kind, voor moeders in precaire  omstandigheden.

"EERSTE 100 DAGEN"     05/01/2022

Een eerste project. 

Sommige jonge moeders zijn totaal niet voorbereid op de komst van hun kleine spruit. Nochtans, de eerste 100 dagen zijn cruciaal voor de verdere ontwikkeling.

Een babypakket voor de eerste 30 levensdagen van een kind, wordt ter beschikking gesteld van de actoren in het werkveld om moeders, in precaire  omstandigheden, een goede start te geven.

"De sint kwam met kerst" 28/12/2021

Onze Sinterklaasactie resulteerde in een nauwe samenwerking met de kertsman te Ichtegem: 76 kansarme kinderen kregen er een rijkelijk, educatief en glimlachjes-toverend speelgoedpakket aangeboden.

 

Een warme Kerst - een lichtpuntje dat oh zo belangrijk kan zijn!

 

Dankjewel Rotary Gistel!

"START "       20/11/2021

Het Kinder Kansen Fonds gaat van start.

De samenwerking met de Koning Boudewijnstichting is een feit.

Rotary Gistel vzw is initiatiefnemer en wil meteen een structurele oplossing geven voor kansarme kinderen in de regio

Gistel-Oudenburg-Ichtegem-Koekelare

bottom of page